کاربرد تبلیغات در دوران رکود اقتصادی
تحقیق حاضر یک مطالعه مروری (Review of articles )در زمینه تبلیغات در دوران رکود اقتصادی می باشد . اقتصاد آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهانی طی سالهای اخیر با بحران شدیدی مواجه شده است و با گسترش دامنه بحران مالی از آمریکا به سایر کشورها ، اقتصاد ایران نیز با تهدیدها و فرصت هائی مواجه شده است که این امر بایستی در طراحی های استراتژیک بازاریابی و تبلیغات بسیاری از شرکت های تجاری در ایران مورد توجه قرار گیرد . در این مطالعه به تاثیر بحران اقتصادی بر رفتار خرید مشتری و باورهای غلط در زمینه تبلیغات در دوران رکود اقتصادی پرداخته شده و استفاده از روش آنالیز (SWOT) بررسی نقاط قوت ، نقاط ضعف ، فرصتها و تهدیدهای پیش روی یک شرکت تجاری و روش (AIDA) فرآیند منطقی تصمیم گیری برای خرید شامل عناصر کلیدی :توجه ( Attention ) ،علاقه (Interest اشتیاق ( Delight )،عمل ( Act )، به عنوان فعالیت هایی منطقی جهت تعیین طرح استراتژیک توسط فعالان حوزه تجارت بازاریابی و تبلیغات ، پیشنهاد گردیده است. تبلیغات یكي از ابزارهاي مهم ارتباطی در كسب و كار است . موفقیت و عدم موفقیت بسیاري از سازمانها و شركتها در كیفیت فعالیتهاي تبلیغاتی آنها نهفته است . بدیهي است استمرار و توسعه فروش كالا و خدمت، زماني میسر است كه مشتري نكات و اجزاي مطرح شده در طرح تبلیغاتي را لمس كرده و بر آن باور پیدا كند. بدین ترتیب ميتوان نتیجه گرفت كه تبلیغ راهي به سوي مشتري باز ميكند و پیامي را به مخاطب خود ميرساند حال این حركت اگر آمیخته با روانشناسي مشتري ، هنر و سلیقه محتواي مناسب و شرایط موثر دیگر همراه شود قطعا اثرگذار نیز خواهد بود…
نقش بازاریابی در شرایط رکود اقتصادی
رکود اقتصادی شرایطی می باشد که در آن تقاضا برای کالاها و خدمات به شدت کاهش پیدا می کند،موجودی انبار کالاها پر می شود ( شرکت ها دچار اضافه تولید می شوند) و خطوط تولید دیگر نمی توانند تولید جدیدی داشته باشند. در این شرایط مشتریان احساس می کنند از نظر اقتصادی و روانی دچار آسیب جدی شده اند و معمولاً میل و علاقه ای به خرید محصولات نشان نمی دهند.نقش بازاریابی در شرایط رکود اقتصادی بسیار مهم و تاثیر گذار می باشد و در صورتی که شرکت ها و سازمان ها نتوانند بخوبی از آن بهره ببرند به اجبار به سوی زیان دهی و ورشکستگی قدم بر می دارند. ۱-هزینه های بازاریابی و تبلیغات را کاهش ندهید: در شرایط رکود اغلب شرکت ها برای کاهش هزینه ها اقدام به کاهش هزینه های تبلیغات و بازاریابی می نمایند تا هزینه کل را کاهش دهند.در این شرایط هزینه کاهش پیدا می کند اما با توجه به کاهش فروشی که بر اثر کاهش بودجه بازاریابی و تبلیغات شده است و به تبع آن کاهش درآمد سازمان عملاً تاثیری در ترازنامه و صورت و زیان شرکت ندارد بلکه باعث از دست رفتن سهم بازار و کاهش فروش می شود. بنابراین در این شرایط نه تنها نباید بودجه بازاریابی را کاهش داد بلکه تا جای ممکن باید بر روی بازاریابی و تبلیغات تمرکز بیشتری نماییم. ۲-ورود به بازارهای جدید: در ایندوران شرکت ها باید به بازارهای جدید داخلی و خارجی ورود پیدا کنند تا بتوانند کاهش فروش خود را جبران نمایند. و همچنین خطوط تولیدشان با حداکثر ظرفیت کار کند. 3-تغییر در استراتژی های کلی بازاریابی: در زمان رکود اقتصادی شرکت باید
تغییراتی در سیستم بازاریابی خود جهت نفوذ بر بازار اصلی رقبا نماید این تغییرات شامل آمیخته بازاریابی : محصول ، قیمت، محل توزیع و فعالیتهای تشویقی فروش صورت پذیرد…
رکود اقتصادی چیست و راهکارهای افزایش فروش در دوران رکود
مشکل بسیاری از کسب و کارها ، بازاریابی در بحران و رکود است . اما رکود اقتصادی چیست و راهکارهای افزایش فروش در دوران رکود به چه صورتی است ؟ همه اینها موضوعاتی هستند که در مقاله بازاریابی و فروش به آنها می پردازیم. رکوداقتصادی: رکود وضعیتی در اقتصاد است که در آن تقاضا برای کالا و خدمات، کاهش پیدا می کند. چنان که رکود عمق پیداکند، موجب افزایش تعداد ورشکستگی ها و بیکاری ها خواهد شد. وقتی اقتصاد کشوری دوران رکود را سپری می کند کسب و کار آنها ناچار به کاهش هزینه های خود هستند. معمولاً به محض اینکه صحبت از کاهش بودجه و هزینه می شود، نخستین جایی که مدیران دست می گذارند بخش بازاریابی و تبلیغات است و می گویند باید هزینه های بازاریابی کاهش یابد. اما آیا کاهش هزینه های بازاریابی و تبلیغات راهکار مناسبی برای دوران رکود است؟ بیشتر شرکت های موفق در دوران رکود شرکت هایی هستند که نه تنها از هزینه ی بازاریابی خود نمی کاهند بلکه با به کار بردن شیوه های هوشمندانه در بازاریابی،خود را با رفتار جدید مصرف کنندگان وفق می دهند. راهکارهای افزایش فروش در دوران رکود: با توجه به روانشناسی افراد در دوران رکود در طی چند دهه ی گذشته که دوران رشد و شکوفایی اقتصاد آمریکا به شمار می رفت، بازاریابان فراموش کرده بودند که افزایش فروش تنها از طریق تبلیغات هوشمندانه و جذاب ارائه کردن محصولات میسر نخواهد شد. میزان خرید مردم به میزان در آمد قابل تصرف آن ها، اطمینان به آینده، اعتماد آن ها به فضای موجود کسب و کار، سبک زندگی و ارزش های آنان بستگی دارد.
رکود بازار و راه ناگزیر مارکتینگ و برندینگ
امروزه شرکت های بسیاری با مسائل رکود و بحران مالی دست و پنجه نرم می کنند. این بحران هم شرکت های خدماتی و هم شرکت های مالی را درگیر کرده است. برای فهم عمیق تر مسئله باید ابتدا مسائل را در سطح جهانی تحلیل کرد، سپس در سطح ملی تحلیل کرد تا بتوان چاره جویی کرد. در واقع بدون داشتن تحلیلی جهانی و نگاهی ملی نمی توان راه حل درستی برای بحران شرکت های محلی ارائه کرد. در این نوشتار نگاه مختصری به علل بروز وضعیت رکود داخلی در دو سطح بین المللی و ملی خواهیم داشت و دشواری های خروج از این بحران را از نگاه مدیریت مارکتینگ به صورت چکیده بیان میکنیم. آنچه هم اکنون در اقتصاد دنیا با آن مواجهیم، متاثر از دو مسئله عمده است؛ اول کاهش قیمت جهانی نفت و دوم افزایش تدریجی نرخ بهره در آمریکا. هرچند می توان در کنار آن به بحران های سیاسی منطقه ای، زورآزمایی هایی نظامی و حبابی شدن اقتصاد آمریکا نیز اشاره کرد، اما اگر بخواهیم دو فاکتور اصلی را انتخاب کنیم به همان دو مسئله ای می رسیم که ابتدا اشاره شد. در سطح ملی نیز دو عامل را می شود به عنوان تعیین کننده ترین فاکتورهای تأثیر گذار در بروز شرایط کنونی نام برد؛ اول کاهش درآمد نفتی است. آنچه مسلم است وابستگی اقتصاد کشورمان به نفت است. به عبارتی وابستگی سطح تقاضا به درآمد نفتی مهم ترین فاکتور تحلیل اقتصاد کلان در ایران است و این روزها که قیمت نفت در پایین ترین سطح خود در سال های اخیر رسیده است، سطح تقاضای عمومی به دلیل کاهش درآمدهای عمومی کشور به شدت کاهش پیدا کرده است…